GSM-Portal.ro
Articole Interesante
 • RCS & RDS finalizează acoperirea celor 57 de localități „albe”
 • De Paste, Digi Mobil ofera gratuit un smartphone 4G si 30 GB trafic de date mobile!
 • RCS & RDS migreaza catre tehnologii superioare de 100Gbps pentru reteaua proprie de transport de date
 • O nouă premieră adusă de Orange: Apelul Wi-Fi
 • Digi Mobil aduce reduceri de 50% la abonamente, pana la 12 luni!
 • DevFest Romania – ultimele două zile de Early Bird
 • DevFest, cea mai mare conferinta Google Tech din Romania organizata de comunitatea developerilor Google
 • Internet mobil nelimitat in reteaua Digi Mobil 4G

Stiri

RCS & RDS migreaza catre tehnologii superioare de 100Gbps pentru reteaua proprie de transport de date

24 decembrie 2015 by Alex. Burlacu in RCS & RDS, Stiri, Stiri Operatori with 0 Comments

RCS & RDS anunta astazi, 24 decembrie 2015, finalizarea proiectului de modernizare a retelei nationale si internationale prin trecerea de la multiplu de 10Gbps la capacitati multiplu de 100Gbps. Astfel, au fost conectate cu ajutorul legaturilor multiple, redundante, de 100Gbps, cinci noduri importante ale retelei companiei: Bucuresti, Timisoara, Iasi, Oradea si Budapesta.

Aceasta implementare va imbunatati calitatea furnizarii serviciului, va mari capacitatea retelei si va asigura o crestere semnificativa a largimii de banda pentru a sustine serviciile ce solicita trafic intens si stabil pentru serviciile si aplicatiile de ultima generatie.

rcs-rds_logo„Am dezvoltat de-a lungul anilor propria infrastructura de comunicatii pe suport de fibra optica la nivel national, investind semnificativ si permanent in cresterea serviciilor fixe si mobile, in retele si in tehnologii noi pentru a le oferi utilizatorilor nostri servicii de calitate. Flexibilitatea si performanta serviciilor oferite, acoperirea larga, precum si preturile avantajoase, adaptate puterii de cumparare din Romania, au facut ca serviciul de internet sa fie prezent in milioane de case din Romania. Vom continua aceasta strategie de a investi in solutii de viitor de calitate si accesibile, pentru a ne pastra titulatura de lideri in furnizarea serviciilor de comunicatii din Romania.” a declarat Valentin Popoviciu, vicepresedinte RCS & RDS.

Implementarea proiectului s-a desfasurat pe parcursul a jumatate de an si a necesitat investitii in tehnologie si echipamente in valoare de peste 2,2 milioane de euro si ii va permite operatorului sa asigure viteze de acces la internet de top in continuare.

„Cresterea utilizarii internetului, intensificarea consumului de continut video, dezvoltarea conceptului Internet of Things sunt doar cateva exemple care necesita permanent capacitati de transport sporite si adoptarea tehnologiilor noi atat in partea de retea care deserveste clientul final, cat si in cea „nevazuta” reprezentata de CORE NETWORK, coloana vertebrala a oricarei retele de telecomunicatii.” a adaugat Silviu Georgescu, director tehnic RCS & RDS.

RCS & RDS ofera in prezent cele mai rapide si stabile conexiuni la internet fix din Romania, la preturi cuprinse intre 29 lei/luna (TVA inclusa) si 55 lei/luna (TVA inclusa).

Calitatea serviciului de internet si a gradului de satisfactie al clientilor companiei au fost confirmate de rezultatele studiilor realizate cu ajutorul utilizatorilor serviciilor de internet fix. Premiile reprezinta recunoasterea eforturilor si experientei RCS & RDS in oferirea de servicii de calitate de care beneficiaza clientii sai, la costuri eficiente.

Conform Netograf.ro – aplicatia ANCOM pentru testarea si monitorizarea calitatii serviciului de internet fix, RCS & RDS se afla pe primul loc in topul furnizorilor de internet din Romania. Pozitia fruntasa in topul furnizorilor de internet este sustinuta si de participantii la studiul Trusted Brands (realizat de revista Reader’s Digest) care au considerat, pentru al noualea an consecutiv, ca RCS & RDS este cel mai de incredere furnizor de internet din Romania. Totodata, recunoasterea utilizatorilor a facut ca RCS & RDS sa primeasca premiul de excelenta pentru cel mai bun furnizor de internet din Romania, la a 12-a editie a Galei Comunicatii Mobile.

Tagged , , , , , , , ,

Articole asemanatoare

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Cauta in site
Recomandarile GSM-Portal
 • Apple iPhone 6 Plus
 • Apple iPhone 6
 • Samsung Galaxy S6 Edge primește prima actualizare OTA
 • Samsung Galaxy S6 Edge
 • Samsung Galaxy S6
Cele mai citite articoleGSM-Portal este un site de informare de telecomunicatii mobile. Intreg contentul (specificatii, stiri, poze, preturi, info) sunt proprietatea GSM-Portal. Reproducerea materialelor din acest site este interzisa!
Articole recente
 • RCS & RDS finalizează acoperirea celor 57 de localități „albe”
 • De Paste, Digi Mobil ofera gratuit un smartphone 4G si 30 GB trafic de date mobile!
 • RCS & RDS migreaza catre tehnologii superioare de 100Gbps pentru reteaua proprie de transport de date
 • O nouă premieră adusă de Orange: Apelul Wi-Fi
 • Digi Mobil aduce reduceri de 50% la abonamente, pana la 12 luni!
 • DevFest Romania – ultimele două zile de Early Bird
Comentarii recente
 • adrisel: referitor la Samsung Galaxy Tab 7.7 P6800... dupa mai bine de 3 ani de la lansare ar merita sa cumpar second hand cu garantie 1 an? cum e comparativ cu o tableta noua asus model me 176c?
  Citeste comentariul
 • Cellgsm: Depinde ce vrea utilizatorul de la un telefon. In principiu e bun pentru persoanele care nu cer prea multe de la un telefon.
  Citeste comentariul
Cauta in site: